Forhandlerliste

POTTEJORD

Hvis du ikke har tid, plads eller bare lyst til at lave din egen pottejord, så kan du købe plantesække uden spagnum. De er ikke så udbredte i Danmark endnu, men forhåbentligt bliver de mere og mere udbredte efterhånden, som efterspørgslen stiger.

Champost har i år (2016) lanceret ’Spagnumfri krukkejord’ som er fremstillet af hestemøg blandet med jord, kalk og lergranulat. Du kan læse mere og finde forhandlere her.

Farmergødning har siden 2015 forhandlet økologiske plantesække uden spagnum fra deres webshop farmergoedning.dk. Du kan købe jorden på deres webshop her. Vær opmærksom på at det kun er “Økojord til højbede/plantekasser”, der er uden spagnum. Du kan også købe ‘økojord’ fra Farmergødning hos Genbyg på Amager og i Ego Eco på Nørrebro. Farmergødnings kompostjord er fremstillet af langtidskomposteret lupin, grønrug og kodybstrøgelse.

Rent jord i Posen er et samarbejde mellem Farmergødning, ØsterGRO og Kompostbudene. Vi har udviklet mindre jordposer (4-6 liter), som vi sælger sammen med historien om, hvorfor og hvordan man bruger jorden. Det er Farmergødnings spagnumfri kompostjord, som er i poserne.

Weibull har et produkt, der hedder 100 % återvunnen jord, der sælges i de fleste Kvickly-butikker og Bauhaus.

 

JORD TIL HØJBEDE OG JORDFORBEDRING

Kompost af Have-/parkoverskud (HPO) blandet op med muldjord og evt. grus er et godt jordforbedringsmiddel, og fungerer også godt i højbede. I foråret kan du hente gratis kompost eller kompostjord på de fleste af landets genbrugsstationer. På enkelte genbrugsstationer, fx Borgervænget Genbrugsstation på Østerbro i København, kan du få det hele året.

RGS90 sælger produktet vækstmuld blanding 4 (samme produkt som på ARCs genbrugspladser).  SolumGruppen sælger et lignende produkt.

Hvis du kender noget til andre forhandlere af spagnumfri jord, så skriv endelig til os, så vi kan opdatere listen!